Het begint voor Hollywood wat een gewoonte te worden om succesvolle films uit het verleden terug tot leven te wekken. Ben-Hur is er daar ook eentje van, de film mocht in 1959 met heel wat Oscars naar huis. Een van die oscars was die voor Charlton Heston. Met zijn rol als Judah brak hij helemaal door. De vraag die zich al snel stelt dat is of deze remake toch wel wat goed is ?. In Ben-Hur krijgen we het verhaal van de prins Judah Ben-Hur die hier vertolkt wordt door Jack Huston. Ben-Hur wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell) die dient als een officier in het Romeinse leger. Zijn straf daarvoor is slavernij maar wanneer hij weet te ontsnappen keert hij na enkele jaren terug om wraak te kunnen nemen op zijn broer. Het is het verhaal zoals we dat kennen van de originele film met natuurlijk ook de prachtige kostuums en de beelden van hoe de omgeving er toen uitzag. Het enige minpunt is dat het erg grootse gevoel van de originele Ben-Hur niet echt benaderd kan worden in deze remake. De personages zijn ook niet echt zo uitgespeeld dat je je echt betrokken voelt bij waar ze voor staan.

Cybernatural

De acteurs weten je ook niet echt te overtuigen door de weinige diepgang die ze in hun rol weten te steken. Het merendeel van de film zit nog wel goed. Ook Morgan Freeman passeert op een bepaald moment met zijn bijrol en ook Jezus Christus zien we tegemoet zoals in de originele film. Maar dan nog blijft het allemaal net niet. De opbouw zit wel goed en de manier waarop het allemaal gefilmd is. Maar de grandeur van de enorm grote decors en de enorme hoop aan figuranten zoals vroeger mis je toch wat in een remake als deze. Maar wat wel erg veel goedmaakt dat is de legendarische race tussen de strijdwagens. Er bouwt zich dan een enorme spanning waardoor je toch meegesleept wordt in de film. Een slechte film is het absoluut niet maar omdat het een remake is mist het toch wat dat vernieuwende aspect. Maar toch wel aangenaam om eens van te genieten.

DVD/Blu-Ray – Universal Pictures – 18/01/2017 – Verenigde Staten

Regisseur: Timur Bekmambetov Cast: Jack Huston, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Pilou Asbaek, Sofia Black-D’Elia, Morgan Freeman, Marwan Kenzari, Moises Arias, James Cosmo, Haluk Bilginer, David Walmsley, Yasen Atour, Francesco Scianna –  Producer: Jason F. Brown, Mark Burnett, Keith R. Clarke, Sean Daniel, Roma Downey, Duncan Henderson, Joni Levin, R.J. Mino, John Ridley, Enzo Sisti –  Scenario: Lew Wallace, Keith R. Clarke, John Ridley –  Score/Soundtrack: Marco Beltrami – Cinematografie: Oliver Wood