Het is altijd enorm tof om de gezellige wereld van Bridget Jones tegemoet te zien omdat het elke keer wel weer lijkt alsof je een oude vriendschap terug onder de doopvont houdt. En dat het eigenlijk niets uitmaakt hoe lang het ook geleden is. “Bridget Jones’s Baby” opent met een erg herkenbare scène waarin Bridget haar verjaardag alleen aan het vieren is op het nummer All By Myself terwijl ze een kaarsje uitblaast op een eenzame cupcake en een fles wijn uitdrinkt in haar ondergoed. Het feestje is snel voorbij omdat ze het nummer skipt en ze al snel wat heviger staat te dansen op Jump Around. Het lijkt op dat moment wel alsof ze een nieuwe richting in haar leven heeft gevonden. En dat is ook zo want als we haar terugzien werkt ze als producer voor het televisieprogramma Hard News en heeft ze nog steeds diezelfde vriendengroep. Een vriendengroep die drukbezet is met het zorgen voor hun kinderen en ondertussen heeft Bridget ook nog eens haar streefgewicht bereikt.

bridgetjones-2

Haar leven ziet er dus erg goed uit maar toch is ze klaar voor de volgende stap. En wanneer het over haar liefdesleven gaat kiest Bridget toch voor nieuwe fouten omdat ze er geen oude wilt maken. Jack Quant is een rijke Amerikaanse biljonair die een algoritme voor de liefde heeft ontwikkeld en die heeft omgezet in een erg succesvolle dating app. Jack is haar nieuwe fout die tegenover haar oude fout Mark Darcy staat. Mark Darcy en Jack Quant staan steeds tegenover elkaar en van Daniel Cleaver is er niets te bespeuren. Bridget weet perfect hoe ze haar relaties kapot moet krijgen maar de biologie staat nog steeds aan haar kant. Op haar 43ste is ze plotseling zwanger en de vraag die zich al snel stelt is wie de vader nu is. Is het Jack of Mark en dat is de vraag die nog de hele film speelt. De film gaat plotseling een totaal andere kant uit omdat ze ditmaal bij haar zwangerschap niet aan de verwachtingen wilt voldoen en ze juist wegstapt van haar streven naar het perfecte gewicht. Bridget Jones’s Baby is een erg goede film waarmee ze de filmreeks mooi verder weet te zetten. En waarmee de makers ons overtuigen dat de films eigenlijk steeds nog even actueel blijven.

DVD/Blu-Ray – Universal Pictures – 08/02/2017 – Groot-Brittannië 

Regisseur: Sharon Maguire Cast: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips, Julian Rhind-Tutt, Shirley Henderson, Ben Willbond, Paul Bentall, Colin Firth, Agni Scott –  Producer: Tim Bevan, Liza Chasin, Eric Fellner, Helen Fielding, Amelia Granger, Debra Hayward, Jane Robertson, Harriet Spencer –  Scenario: Helen Fielding, Dan Mazer, Emma Thompson –  Cinematografie: Andrew Dunn – Score/Soundtrack: Craig Armstrong