Voor de makers van Chicago Med was het erg moeilijk om niet in de herhaling van ER te vallen. Chicago Med speelt zich in een iets of wat gelijkaardig ziekenhuis af dat in dezelfde stad ligt als de reeks uit de jaren ’90. De serie was een van de meest succesvolle reeksen voor NBC en Chicago Med moest dus zien om te gaan met een heleboel geschiedenis en bagage. Maar diegenen die hopen op een tweede ER zullen iets of wat teleurgesteld zijn in Chicago Med. Maar wees niet bang want Chicago Med weet wel de juiste snaren te raken en Chicago Med is een hospitaalreeks zoals we die gewend zijn. Voor kijkers van de zustershows Chicago Fire en Chicago P.D. is de wereld van Chicago Med niet zozeer iets nieuws. De operatiekamer zagen we zelfs al in het derde seizoen van Chicago Fire en twee van de personages van Chicago Med kunnen ook verbonden worden aan Chicago Fire en Chicago P.D.. De reeks werd toen eventjes opgestart om te zien of de reeks past binnen de grotere wereld van de Chicagoreeksen en dat is goed gelukt.

Chicago Med - Season 1

De reeks is een medisch drama dat wat in dezelfde vijver vist als de andere reeksen en de dokters in de reeks proberen het uiterste in zichzelf boven te halen omdat het waarschijnlijk het juiste is om te doen en wanneer het dramatische aan de deur staat moet er wel iets zien uit te komen. Het mooie aan de reeks dat is de manier waarop ze leunt op erg traditionele waarden. Een keuze die erg lovenswaardig is en de relaties tussen de personages ontwikkelen zich al snel waardoor we een reeks krijgen die een mooi begin met zich meedraagt. Wat Chicago Med vooral nodig heeft dat is dat Chicago Med een personage nodig heeft dat er echt uitspringt en dat gebeurt te weinig. De omstandigheden zelf zijn erg mooi maar wat het beste is dat is vooral de overlapping tussen de verschillende reeksen en de grootse cross-over afleveringen wat voor een enorme wereld zorgt die wat de nieuwste hype in televisieland is. Zenders beginnen zich een eigen identiteit te vormen door middel van reeksen die elkaar overlappen en via verschillende series een groot verhaal weten te vertellen. En Chicago Med is nog maar eens een extra kracht voor de Chicago-franchise die ontwikkeld werden door Michael Brandt, Derek Haas, Dick Wolf en Matt Olmstead terwijl er binnenkort nog Chicago Justice bijkomt.

DVD – Universal Pictures – 15/02/2017 – Verenigde Staten

Regisseur: Michael Waxman, Fred Berner, Tara Nicole Weyr, Donald Petrie, Nick Gomez, Jann Turner, Jean de Segonzac, Sanford Bookstaver, Holly Dale, Stephen Cragg, Ami Mann –  Producer: Michael Waxman, Diana Frolov, Andrew Schneider, Jonathan Strauss, Dick Wolf, Peter Jankowski, Matt Olmstead, Michael Brandt, Charles S. Carroll, Jeff Drayer, Arthur W. Forney, Leigh Cousins, Derek Haas, Stephen Hootstein, Eli Talbert, Danielle Claman Gelber, Simran BAidwan, Will Pascoe, David A. Weinstein –  Scenario: Andrew Dettmann, Diane Frolov, Andrew Schneider, Stephen Hootstein, Simran Baidwan, Eli Talbert, Jeff Drayer, Will Pascoe, Mary Leah Sutton, David Weinsten, Joshua Hale Fialkov, Safura Fadavi, Mary Leah Sutton, Danny Weiss, Liz Brixius, Joseph Sousa – Score/Soundtrack: Atli Örvarsson –  Cinematografie: Lex duPont