Als je niet zou weten dat Colony van een van de producers van Lost is dan besef je dat al snel na enkele minuten wanneer je aan het kijken bent naar de televisiereeks. Colony is een televisiereeks die zich afspeelt in de nabije toekomst wanneer buitenaardse wezens de controle over de aarde hebben overgenomen. De buitenaardse wezens zijn zelf niet op de aarde aanwezig maar ze maken gebruik van een proxies. Die proxies besturen de verschillende zogenaamde ‘blocks’ door middel van een soort van dictatoriaal regime. Het verhaal dat we te zien krijgen vertelt het verhaal van die Proxies en de leden van het verzet die strijden tegen de buitenaardse wezens. Een echte sciencefictionserie is het niet echt geworden aangezien de buitenaardse wezens in het grootste deel van de reeks niet te zien zijn en dat het hier vooral draait rond de mensen die in een wijk van Los Angeles wonen. Een wijk die omringd wordt door een futuristische muur waarin Will Bowman en zijn vrouw Katie Bowman wonen.

colony-still-2

Het gezin Bowman staat centraal in de reeks in een verhaal dat niet altijd even origineel aanvoelt. Maar door de manier waarop de makers hun verhaal vertellen lijkt het wel alsof ze je steeds aan het testen zijn over welke richting het juist allemaal uitgaat. Zo worden de verhoudingen binnen het gezin steeds op de proef gesteld en zijn er weer heel wat intriges die zich rond de verschillende personages in de reeks afspelen. De kijker wordt echt op sleeptouw genomen en wat erg bijzonder is dat is de manier waarop alles in scène wordt gezet en je op momenten niet echt een idee hebt van welke kant je het best kiest. De reeks zit uitstekend in elkaar en de special-effects die sporadisch tevoorschijn komen hebben daardoor ook het juiste effect. Een topreeks is Colony nog niet maar dit eerste seizoen is de perfecte manier om in de juiste richting uit te gaan. Verder heeft de reeks alles in huis om boven zich uit te stijgen.

DVD – Universal Pictures – 15/02/2017 – Verenigde Staten

Regisseur: Juan José Campanella, Tim Southam, Nelson McCormick, Roxann Dawson, Scott Peters –  Producer: Ryan Condal, Carlton Cuse Josh Holloway, Wes Tooke, Cory Bird, Juan José Campanella, Dennis Hammer, Daniel C. Connolly, Nelson McCormick, Ra’uf Glasgow, Cathy Mickel Gibson, Sal Calleros –  Scenario: Ryan Condal, Carlton Cuse, Anna Fishko, Dre Ryan, Wes Tooke, Sal Calleros, Daniel C. Connolly – Score/Soundtrack: Clinton Shorter –  Cinematografie: Jeff Jur, Checco Varese