In het eerste seizoen van het door Steven Spielberg geproducete Extant zagen we Halle Berry als de astronaute Molly Woods die het slachtoffer was geworden van seksueel misbruik door aliens. Tegen het einde van dat eerste seizoen zagen we hoe Molly de aarde wist te redden samen met haar zoon Ethan die bestaat uit een enorm geavanceerd staaltje artificieel intelligentie. Na de gebeurtenissen van het eerste seizoen moet Molly terugkeren naar de aarde nadat Ethan zijn bewustzijn heeft weggezet in een soort van wolk. Maar daarbij heeft hij zijn moeder gespaard die terugkeert naar de aarde met in haar zenuwsysteem alien-bacteriën. Iets wat ze niet had verwacht. Hoe de aliens zich een weg banen naar de aarde en hoe ze zich gaan uiten in het lichaam van Molly weten we nog niet. Maar dat het er niet echt goed uitziet dat weten we al op voorhand.

Nightmares

Waarom dat de aliens Molly hebben uitgekozen komen we nog wel te weten maar haar nieuwe partner JD Richter is direct een sterke kracht om de raadsels rond de mysterieuze moorden van de buitenaardse wezens mee op te lossen. De buitenaardse en emotionele uitdagingen van het personage lijken een enorme bedreiging voor Molly te zijn maar wanneer Molly het accepteert dat ze in deze situatie beland is lijkt ze vanuit een andere kant de uitdaging aan te vatten. Plots vindt ze de kracht om de strijd aan te gaan. Halle Berry haalt het beste in zichzelf naar boven en krijgt daarbij de hulp van een uitstekende cast maar de serie moet jammer genoeg stoppen na het derde seizoen dat momenteel in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. Dit tweede seizoen van Extant is al een enorme verbetering tegenover het eerste seizoen waarin het niveau toch niet erg hoog was en dat hier toch wel wat beter geworden is.

DVD – Universal Pictures – 01/02/2017 – Verenigde Staten

Regisseur: Dan Lerner, Christine Moore, PJ Pesce, Kevin Dowling, Adam Kane, Olatunde Osunsanmi, Ken Fink –  Producer: Halle Berry, Justin Falvey, Mickey Fisher, Darryl Frank, Adam Rodin, Steven Spielberg, Brooklyn Weaver, Leslie Bohem –  Scenario: Liz Kruger, Craig Shapiro, Mickey Fisher, Les Bohem, Tom Pabst, Gianna Sobol, Pamela Davis, Mike Werb, Gavin Johanssen – Score/Soundtrack: Ben Decter, Jeff Russo –  Cinematografie: John B. Aronson