The Last Panthers is een enorm intense reeks die begint als Milan een van de legendarische Panther juwelendieven een laatste klus wilt uitvoeren met een team dat hij niet echt volledig vertrouwt. Maar wanneer je denkt dat het een gewoon traditioneel misdaadverhaal wordt ben je al gauw aan het verkeerde adres. Want een van de mannen van het team van Milan schiet een kind neer terwijl hij probeert te vluchten. Al snel wordt de groep internationaal gezocht en zit detective Khalil achter hem aan door het handwapen dat ze terugvinden. Het normale netwerk van kopers weet niet echt naar waar ze moeten kijken en wat ze van de hele zaak moeten vinden en ondertussen probeert ook Naomi de diamanten terug te vinden voor de verzekering waardoor er heel wat open wonden uit het verleden worden opengereten.

thelastpanthers-still-1

Al snel komen we in een race terecht die het midden houdt tussen een reeks die de misdaad omarmt en langs de andere kant ons doet focussen op de zwarte kant van multinationals. De serie gaat allerlei kanten uit en weet ons helemaal in te palmen door zijn verhaal waarin niets is wat het lijkt. Het zijn momenten waarin alles lijkt te veranderen en alles zich tegen de criminaliteit lijkt te richten. De cast van de reeks is uitstekend gecast en de heethoofden weten niet in welke richting ze moeten kijken. Terwijl de goederikken niet altijd even goed weten wat ze moeten doen is de serie vooral het Franse antwoord op The Wire. Want The Wire is een reeks die qua niveau en qua stijl toch erg dichtbij deze reeks komt. Een serie die erg van dichtbij weet te overtuigen en alles tot in het detail weet over te brengen.

DVD/Blu-Ray – Universal Pictures – 01/03/2017 – Groot-Brittannië, Frankrijk

Regisseur: Johan Renck –  Producer: Simon Arnal, Caroline Benjo, Peter Carlton, Jimmy Desmarais, Barbara Letellier, Jean-Claude Marchant, Alex Marshall, Johan Renck, Barry Ryan, Carole Scotta, Nial Shama, Jack Thorne, Michael Treen, Andjelija Vlaisavljevic, Jo McClellan –  Scenario: Jean-Alain Laban, Jérome Pierrat, Jack Thorne – Score/Soundtrack: Clark, Roll The Dice –  Cinematografie: Laurent Tangy